HIZLI MENU

60 milyon dolarlık Jet-set vurgun

Birçok işadamını yurt dışında banka kredisi alma bahanesiyle toplam 60 milyon dolar dolandırdığı öne sürülen Ariel Mayo ile ilgili iddianame tamamlandı. 75 yıla kadar hapsi istenen Mayo tutuksuz yargılanıyor

Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık davasının iddianamesi tamamlandı. Aktüel dergisinin son sayısında Ürün Dirier imzasıyla yer alan haberde, 2011'de tutuklanıp, geçen mart ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İzmir doğumlu İsrailli Ariel Mayo'nun, Hollywood'taki dolandırıcılık filmlerini gölgede bırakan yaşamına dair ayrıntılar var. İddianamede dolandırdığı ileri sürülen 10 kişi ya da kurumun her biri için nitelikli dolandırıcılıktan 3 yıldan 7 yıla kadar, sahtecilikten de 2 yıldan 5 yıl kadar hapsi istenen Mayo, toplamda 32 yıldan 75 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Ancak, 1 Aralık 2011'de yakalanan Mayo, bu yılın mart ayından beri tutuksuz yargılanıyor. 


'YURT DIŞINDAN KREDİ' 

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesine göre, her şey 2008 yılındaki ekonomik kriz ile başladı. Uluslararası bankalardan ucuz ve masrafsız kredi aracılığı yaptığını iddia eden Ariel Mayo, birkaç yıl içinde krizden çıkış yolu arayan ve işini büyütmek isteyen yüzlerce şirketi dolandırdı. İddianameye göre yabancı bankalardan düşük faizli kredi aracılığı yaptığını ve Avrupa genelinde 600'ün üzerinde banka ile çalıştığını söyleyen Mayo, müşterilerini Tel Aviv, Hollanda, Moskova, Londra gibi dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde beş yıldızlı otellerde ağırlayıp banka yetkilisi veya ekspertiz adı altında dolandırıcılarla tanıştırıyordu. İşadamlarından çeşitli masraflar için yüz binlerce lira dolandırdığı öne sürülen Ariel Mayo'nun avukatı Suna ÇALIŞKAN ise davacıların teminat gösteremedikleri için kredi alamadığını ve müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia ediyor. 

BENZER DİĞER HABERLER



yükleniyor
.
yukarı